۲۲ مهر ۱۳۹۳، ۱۴:۲۵

کشاورزان خورده‌پا را دریابید

کشاورزان خورده‌پا را دریابید

مدیرکل دفتر بین‌الملل وزارت جهاد کشاورزی، توجه به کشاورزی خورده‌پا را راه حل اساسی مقابله با چالش‌های کشاورزی خواند و گفت: عدم توجه به این موضوع، سرمایه‌گذاری‌‌های بیشتر در حوزه کشاورزی را با خطر مواجه می‌کند و به نوبه خود می‌تواند به کاهش کارایی کل سامانه غذایی منجر شود.

به گزارش خبرنگار مهر، هومن فتحی در مراسم بزرگداشت روز جهانی غذا در تهران با بیان اینکه سازمان جهانی خوار و بار کشاورزی ( فائو) از سال 1981 روز 16 اکتبر را که مصادف با سالروز تاسیس این سازمان است، به عنوان روز جهانی غذا اعلام کرد، اظهار داشت: به همین مناسبت در چهار گوشه جهان گردهمایی‌ها، مراسم و پاسداشت‌هایی برگزار می شود. ایران هم یکی از اولین اعضای فائو بوده و همواره در کنار این سازمان و سایر ارگان های جامعه جهانی در جهت تحقق اهداف توسعه پایدار کشاورزی و امنیت غذایی کوشیده است.

فتحی اضافه کرد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد سال 2014 را به عنوان سال جهانی کشاورزی خانواده نامگذاری کرده و به همین دلیل شعار روز جهانی غذا در سال جاری با کشاورزی خانوادگی گره خورده است.

مدیرکل دفتر بین‌الملل وزارت جهادکشاورزی افزود: لذا ما در این جمع باشکوه گردهم آمده ایم تا ریشه‌کنی گرسنگی و سوءتغذیه و تحقق حق دسترسی بشر به غذا را از جمله بزرگترین اهداف در جهان برشماریم و اعلام می داریم که برای تحقق این مهم تلاش خواهیم کرد. دسترسی دائم به غذای کافی و متنوع برای همگان از لزومات تحقق این هدف است، ضمن آنکه کشاورزی نقشی محوری در این زمینه ایفا می کند زیرا مبنای تامین غذای سالم و کافی است.

وی اظهار داشت: ما اعلام می داریم که هدفمان برجحسته سازی نحوه کمک کشاورزی به ریشه‌کنی گرسنگی و سوءتغذیه است. ضمنت آنکه کمبود روبه رشد منابع طبیعی قابل استفاده تاثیرات منفی تغییرات آب و هوا بلایای طبیعی شدید از بین رفتن تنوع بیولوژیک و ژنتیک و از بین رفتن حاصلخیزی خاک مانع از بهره برداری کامل از توانمندی های بخش کشاورزی می شود.

فتحی با بیان اینکه بحران‌های ا قتصادی و مالی و نوسانات روبه رشد در بازار محصولات کشاورزی به ناامنی غذایی منتهی شده است، گفت: این امر سرمایه گذاری های بیشتر در حوزه کشاورزی را با خطر مواجه می کند و به نوبه خود می تواند به کاهش کارایی کل سامانه غذایی منجر شود.

مدیرکل دفتر بین‌الملل وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: علاوه بر این مشکلات ناشی از مواجه شدن با این چالش ها تحت تاثیر شمار دیگری از عوامل مانند نبود دانش فنی، ناکافی بودن آموزش ها و سرمایه گذاری ها، نابرابری میزان مشارکت مردان، زنان و ناکافی بودن تمهیدات اندیشیده شده در زمینه تامین اجتماعی در مقایسه با رشد سریع جمعیت تشدید شده است.

وی با بیان اینکه مواجه شدن با این چالش ها نیازمند همکاری و مشارکت است، گفت: سیاست، جامعه، صنعت و علم باید ما را در ریشه کنی گرسنگی و سوءتغذیه یاری دهد. ما متقاعد شده ایم باید بخش کشاورزی را قادر کنیم تا با شرایط جدید سازگاری یافته با خطرها دست و پنجه نرم کرده و به سرعت خود را از بحران رها سازد. ضروری است توجه ویژه به مزارع تحت مالکیت خانواده ها و کشاورزان خورده‌پا مبذول شود.

کد خبر 2388945

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha